Δραστηριότητες στη Δημητσάνα

Η Ορεινή Αρκαδία προσφέρει πολλές δραστηριότητες ώστε να μην πλήξετε ούτε λεπτό. Συγκεκριμένα στο Κουστένης Village στη Δημητσάνα έχετε πληθώρα επιλογών σε δραστηριότητες. Αν σας αρέσει να ψήνετε τότε το barbeque που διαθέτουμε θα σας καταπλήξει!

Αν ανήκετε σε εκείνους που αγαπούν την περιπέτεια και τα extreme sports είτε προτιμάτε περισσότερο χαλαρές βόλτες και περιηγήσεις, η περιοχή συνιστά την ιδανική απάντηση.

Επιλέξτε λοιπόν, ανάμεσα σε

  • Rafting
  • Kayak
  • Canyoning
  • River trekking
  • Trekking
  • Σκι και snowboard στις πίστες του μαίναλο ski center
  • Εναέρια περάσματα πάνω από τον λούσιο (flying fox)

και νιώστε την αδρεναλίνη σας να ανεβαίνει στα ύψη.

Εναλλακτικά, μπορείτε να περιηγηθείτε στο φαράγγι του Λούσιου και να εξερευνήσετε τα μονοπάτια της περιοχής. Συγκεκριμένα, μπορείτε να ακολουθήσετε το πανέμορφο μονοπάτι που ξεκινά από το υπαίθριο μουσείο υδροκίνητης, κατεβαίνει προς το Παλαιοχώρι, συνεχίζει στην παραδοσιακή γέφυρα της Μονοπόρης, κατόπιν στις Μονές Φιλοσόφου και Τιμίου Προδρόμου και καταλήγει στην αρχαία Γόρτυνα. Επίσης, η Ορεινή Αρκαδία είναι γεμάτη από μοναστήρια, μουσεία και άλλα ιστορικά αξιοθέατα τα οποία μπορείτε να επισκεφτείτε και να γνωρίσετε από κοντά την παράδοση και ιστορία της περιοχής. 

Επισκεφτείτε ακόμη:

Μονή της Παναγίας των Αιμυαλών


Βρίσκεται 2,5χλμ ανατολικά της Δημητσάνας. Ιδρύθηκε το 1608 από το Ζυγοβιστινό ιερομόναχο Γρηγόριο Κοντογιάννη και την αδερφή του μοναχή Ευπραξία – Παϊσία Κοντογιάννη. Η μονή γνώρισε πλούσια οικονομική άνθηση στο πέρασμα των αιώνων. Σήμερα λειτουργεί με τη δύναμη 2 μοναχών.
 

Το Ληνό του Κολοκοτρώνη


Λίγα μέτρα πριν τη μονή των Αιμυαλών. Μέσα στο ληνό, την 1η Φεβρουαρίου 1806, βρήκε τραγικό θάνατο από προδοσία μια εξαμελής ομάδα "κλεφτών" παληκαριών του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, αρχηγός της οποίας ήταν ο Γιάννος Κολοκοτρώνης γνωστός ως "Ζορμπάς"
 

Μουσείο Υδροκίνησης


Βρίσκεται μια ανάσα από το Koustenis Village. Πρόκειται για ένα χώρο μέσα στον οποίο, στην περίοδο της προβιομηχανικής εποχής, λειτουργούσε ένα μεγάλο βιοτεχνικό συγκρότημα που είχε το νερό της ομώνυμης πηγής ως κινητήρια δύναμη. Στο μουσείο λειτουργεί ένας μύλος που άλεθε τα δημητριακά, μια νεροτριβή που επεξεργάζονταν τα υφαντά, ένα βυρσοδεψείο που επεξεργαζόταν τα δέρματα, ένα ρακοκάζανο που παρήγαγε το τσίπουρο και ένας μπαρουτόμυλος. Μέσα στο μουσείο προβάλλεται οπτικοακουστικό υλικό για κάθε επάγγελμα ξεχωριστά.
 

Μονή του Τιμίου Προδρόμου


Βρίσκεται στην αριστερή όχθη του Λούσιου κα είναι χρισμένη στη ρίζα ενός νανύψηλου, κατακόρυφου βράχου, ο οποίος βρίσκεται απέναντι από τη Μονή Φιλοσόφου. Η μονή ιδρύθηκε στα τέλη του 16ου αιώνα στην θέση κάποιων από των πολλών ασκητηρίων που προϋπήρχαν στο χώρο αυτό από το 12ο αιώνα, τα οποία συνενώθηκαν. Η Μονή έχει περίπου 15 μοναχούς.
 

Μονή Φιλοσόφου (Κρυφό Σχολείο)


Είναι χτισμένο μέσα σε όλο το μήκος μιας φυσικής κοιλότητας – σπηλιάς μήκους 128 μετρων και πλάτους 0,60 έως 8 μέτρων, που έχει σχηματιστεί στη ρίζα ενός πανύψηλου και κατακόρυφου βράχου. Η μονή ιδρύθηκε μεταξύ 963-967. Ιδρυτής και κτήτοράς της, ήταν ο Δημητσανίτης Ιωάννης Λαμπαρδόπουλος. Σε πολύ καλή κατάσταση σώζεται το καθολικό της μονής που έχει έναν ωραιότατο διακοσμημένο οκταγωνικό τρούλο, και ένα μικρό μέρος από την αρχική τοιχογράφηση. Το 1691 η μονή μετεγκαταστάθηκε στη θέση που βρίσκεται σήμερα η νέα μονή, 500 μέτρα βορειότερα. Το1834 η μονή έπαψε να λειτουργεί ενώ το 1992 ανακαινίστηκε και επαναλειτουργεί με δύναμη 3 μοναχών.
 

Το Εκκλησιαστικό Μουσείο


Δημιουργήθηκε το 192. Πρόκειται για μια δώροφη κατοικία, το υπόγειο της οποίας έχει διαμορφωθεί σε ναό. Στο μουσείο υπάρχουν εικόνες, ιερά σκεύη, σταυροί ευλογίας, ιερά ευαγγέλια, θυμιατάκια.
 

Παλαιών Πατρών Γερμανός


Το άγαλμά του βρίσκεται στην Καλλιθέα κάτω από το Γυμνάσιο και στο σπίτι του μεγάλου αγωνιστή βρίσκεται στο κάστρο. Πρόκειται για μια διώροφη παραδοσιακή κατοικία και προορίζεται για μουσείο.
 

Αρχαία Γόρτυς


Βρίσκεται χτισμένη στη δεξιά όχθη του Λούσιου ποταμού. Σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία, οικιστής της ήταν ο Γόρτυς γιος του Στυμφήλου και δισέγγονος του Αρκά.
Από το Γόρτυ πήραν το όνομά τους η πόλη και ο Λούσιος ποταμός που ονομάζεται και Γορτύνιος. Αρχαιολογικές ανασκαφές αποκάλυψαν μια πόλη που προστατευόταν από δύο ακροπόλεις και είχε δύο σημαντικά Ασκληπιεία, δυο περίπτερους ναούς και ιαματικές λουτρικές εγκαταστάσεις για την ίαση των ασθενών.  

Αγία Θεοδώρα


Πρόκειται για ένα θαύμα της φύσης. Ένα μικρό εκκλησάκι που το αγκαλιάζουν δεκαεπτά (17) δέντρα. Τα κλαδιά τους ξεφυτρώνουν από τη σκεπή ενώ οι ρίζες τους, που δε φαίνονται, περνούν μέσα από τους τοίχους του για να καταλήξουν στο έδαφος. Είναι βέβαιο πως αν ανθρώπινος παράγοντας παρέμβει για να κόψει τα δέντρα ή να βελτιώσει κάτι στο εκκλησάκι, το κτίσμα θα καταστραφεί.